Om oss

 

 

Kontakta oss:

mail: vickie@snofallets.se

Följ oss på

 

Medlem i

Skogkattslingan

 

Skånes kattklubb

 

 

 

 

 

Sverak

hitwebcounter website

Hej!

 

Min familj består av mig Veronica (Vickie), min man Kamal, våra flickor Aliyah och Yasmina, våra katter: Skogisarna Toyo, Honey, Chanel, Noomi, Mozart och huskatten Tiger som ni kan läsa om på deras egen sida: VÅRA KATTER. Vi bor mitt i Skåne i en by som heter Hörby. Jag har alltid varit djurtokig och har nästan alltid haft djur runt omkring mig. Även min familj är djurtokiga.

 

Hur allt började: Vi hade för några år sen två katter som var blanding mellan NFO/MCO, en hona vid namn Rasta och en hane vid namn Marley. Vi fick tre fina kullar och en av kattungarna bor hos min mamma. Efter tredje kullen beslutade vi att kastrea Rasta och Marley. Rasta flyttade hem till min syster som behövde sällskap och har det bra där. Marley stannade kvar hos oss tillsammans med vår huskatt Tiger. Men tyvärr så dog Marley för någon månad sen i cancer vilket blev en sorg för oss. Han blev 8 år. Vila i fird Marley <3 hoppas du har det bra i katthimlen. Det blev tomt i huset och vår huskatt Tiger kände sig ensam. Så det blev att leta efter en katt. Det var så vi kom in på vår uppfödning av Norsk skogkatt. Vi började läsa på och allt vad det innebär att vara uppfödare. Vår första NFO hanen, Toyo som hämtades i Göteborg hos uppfödaren SE*Fimelle´s. Första gången vi såg honom på bild ville vi ha honom. Sen letade efter hona till honom. Vi hittade Chanel hos uppfödaren S*Felis Ultima´s i Ljungbyhed. Första gången vi såg henne ville vi ha henne. Men jag ville ha en hona till och när vi såg Noomi så kunde vi inte motstå. Noomi hittade vi hos uppfödaren Ulltussarna i Moheda och hade en WCF-stamtavla som kommer att överföra till Sverak. Men när vi såg annonsen på Honey, en äldre, vacker skogisdam så kunde vi inte motstå och körde upp till Kalmar och hämtade henne hemma hos hennes ägare.

När vi såg bilder på Mozart kunde vi inte motstå och åkte till Laholm och bokade honom på plats.

Så nu har vi två hanar och tre honor i vår uppfödning.

Det känns helt underbart att komma igång med vår uppfödning.

 

Det viktigaste för oss med vår uppfödning är att föda upp friska och fina katter med härlig temprament. Med andra ord rastypiska katter.

 

Vi kommer att även att åka runt på olika utställningar och kommer att troligtvis ställa ut våra katter.

 

Jag kommer även att gå kurser inom området.

 

Veronica Baker Sandberg & Kamal Baker

Aliyah & Yasmina Baker Sandberg